"Ξεπερασμένα" τα σύγχρονα προγράμματα anti-virus

Πήγαινε κάτω

"Ξεπερασμένα" τα σύγχρονα προγράμματα anti-virus Empty "Ξεπερασμένα" τα σύγχρονα προγράμματα anti-virus

Δημοσίευση από  Την / Το Τετ Οκτ 08, 2008 4:31 pm

Μιλώντας σε εκδήλωση με τη συμμετοχή στελεχών που ειδικεύονται σε θέματα ασφαλείας, ο Αντιπρόεδρος της McAfee, κ. Chris Kenworthy, διατύπωσε σε μια μάλλον ανησυχητική άποψη σχετικά με το επίπεδο ασφαλείας των σύγχρονων εργαλείων anti-virus. Σύμφωνα με τον κ. Kenworthy, η διαρκής εξέλιξη των απειλών θα πρέπει να κινητοποιήσει τις επιχειρήσεις, έτσι ώστε να αυξήσουν την ασφάλεια των συστημάτων τους.Ειδικότερα, ο κ. Kenworthy προέτρεψε τις εταιρείες να επενδύσουν σε πολλαπλές τεχνολογίες, προκειμένου να θωρακιστούν απέναντι σε διαφορετικούς τύπους malware, όπως zero-day exploits, rootkits και Trojans.

Ωστόσο, η πλέον σημαντική κίνηση είναι η διαμόρφωση μιας σαφούς εταιρικής πολιτικής ασφάλειας. "Εμείς, ως έμποροι, θέλουμε να σας πουλήσουμε πολλά προϊόντα, αλλά είναι η δική σας πολιτική που εγγυάται ασφάλεια. Αν δεν έχετε τις πολιτικές, η τεχνολογία δε θα αξιοποιηθεί επαρκώς", δήλωσε ο κ. Kenworthy.

Τις απόψεις αυτές φέρονται να ενστερνίζονται και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών. Ο κ. Neil Cook, ηγετικό στέλεχος της εταιρείας Cloudmark, υποστήριξε ότι τα παραδοσιακά προγράμματα anti-virus είναι ουσιαστικά ξεπερασμένα. "Τα προγράμματα δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο εδώ και 20 χρόνια. Οι εταιρείες που τα παράγουν δυσκολεύονται να προωθήσουν νέες, καινοτόμες λύσεις, καθώς έχουν επενδυθεί τεράστια ποσά στο ισχύον καθεστώς", είπε ο κ. Cook.

Πηγή: vnunet


Registration date : 01/01/1970

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης