Windows 7 ..υπό κατασκευή

Πήγαινε κάτω

Windows 7 ..υπό κατασκευή Empty Windows 7 ..υπό κατασκευή

Δημοσίευση από  Την / Το Κυρ Οκτ 19, 2008 10:49 pm

Windows 7 ..υπό κατασκευή W7
200 προγραμματιστές εργάζονται για τον πυρήνα του επόμενου λειτουργικού της Microsoft που έχει την κωδική ονομασία Windows 7 (ή Windows Seven) και θα κυκλοφορήσει το 2010. Το όνομα αυτό φυσικά ενδεχομένως να αλλάξει, όπως έγινε και με τα προηγούμενα λειτουργικά της εταιρίας. Οι προηγούμενες ονομασίες αυτού του project ήταν «Blackcomb» και «Vienna». Όπως και στα Vista θα κυκλοφορήσουν δυο εκδόσεις για 32bit και 64bit.
Windows 7 ..υπό κατασκευή Windowsseven
Κύρια Χαρακτηριστικά
Η Microsoft δεν αποκαλύπτει καμία επιπλέον πληροφορία για το νέο της σύστημα πέρα από το ότι θα είναι ασφαλέστερο, θα έχει περισσότερες δυνατότητες διασύνδεσης, θα είναι σχετικά ελαφρύ και θα ενσωματώνει μια πιο εύκολη επαφή με το χρήστη. (Και πάλι θα χρειαστεί να ανανεώσετε τα διπλώματα ECDL σας!) Ότι δηλαδή περιμένουμε λίγο πολύ από κάθε νέο OS…

Ωστόσο οι σημαντικότερες καινοτομίες που θα εισάγουν τα Windows 7 είναι σε ένα βαθμό προβλέψιμες. Ας μην ξεχνάμε ότι τα Vista υπόσχονταν ένα σωρό εξελιγμένα χαρακτηριστικά τα οποία τελικά δεν ενσωματώθηκαν στο λειτουργικό, γιατί δεν είχαν ακόμη ολοκληρωθεί. Αυτά ενδέχεται να τα δούμε στα Windows 7. Πιο συγκεκριμένα περιμένουμε τα ακόλουθα:

Ένα ολοκαίνουριο file system με την ονομασία WinFS, το οποίο θα αποθηκεύει τα δεδομένα μας με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να είναι άμεσα ανακτήσιμα, χωρίς να χρειάζονται δημιουργία και συντήρηση πρόσθετου ευρετηρίου.
Αναβαθμισμένο File Explorer που θα διευκολύνει ακόμη περισσότερο τους χρήστες στην επαφή τους με το λειτουργικό και θα παρέχει περισσότερες δυνατότητες προεπισκόπησης. Η ομάδα που δουλεύει πάνω σε αυτό το project είναι η ίδια που σχεδίασε το περιβάλλον εργασίας Ribbon του τελευταίου Office System 2007.
Ανεπτυγμένη επικοινωνία με υπηρεσίες διαδικτύου και ακόμα πιο άμεση αναζήτηση αρχείων και φακέλων. (χμ… σαν κάτι να μου θυμίζει αυτό)
Συμπαγή Kernel που αποτελείται από 100 αρχεία και έχει μέγεθος μόλις 25MB. (Σε αντίθεση με αυτόν των Vista που είναι 5000 αρχεία με συνολικό μέγεθος 4GB!!)
Μια νέα βελτιωμένη λογική booting, που αφήνει πίσω της το απαρχαιωμένο μοντέλο της κλασικής φόρτωσης ενός OS κατά την εκκίνηση του υπολογιστή και υπόσχεται μια σειρά από νέες δυνατότητες. Πλέον όλο το λειτουργικό θα τρέχει χρησιμοποιώντας έναν hypervisor (παρόμοιο με μια Virtual Machine).
Ευκολία μεταφοράς αρχείων και δεδομένων από έναν υπολογιστή σε έναν άλλο. Ένας συνδυασμός desktop εφαρμογών και Windows Live.

Windows 7 ..υπό κατασκευή 613416386aam3
Πρώτα συμπεράσματα
Αν και είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για ένα νέο λειτουργικό, είναι προφανές ότι αυτή τη φορά η Microsoft υπόσχεται κάτι παραπάνω… Βέβαια είναι άγνωστο το αν θα καταφέρει να το ολοκληρώσει το 2010 όπως ανακοίνωσε (Εδώ να σημειωθεί ότι η αρχική τους κυκλοφορία ήταν το 2009).

Μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων πιστεύει ότι η Microsoft ανακοίνωσε την κυκλοφορία των επόμενων Windows σε 3 χρόνια για να αυξήσει τις κατοχυρώσεις αδειών από εταιρίες που χρησιμοποιούν το λογισμικό της. Όλοι οι πελάτες της εταιρίας που θα έχουν άδεια για τα Windows Vista, θα μπορέσουν να αναβαθμίσουν τα συστήματά τους δωρεάν στο νέο της λειτουργικό. Έτσι οι πελάτες της θα επιλέξουν κλειδιά με μεγαλύτερη ισχύ (πχ. 3 χρόνια) για να προλάβουν την αλλαγή του λειτουργικού χωρίς κόστος.

Το γεγονός ότι το σύστημα θα τρέχει πάνω από έναν hypervisor έχει επίσης προκαλέσει αρκετές εντυπώσεις. Μάλιστα η Microsoft έχει συνεργαστεί με τις μεγάλες εταιρίες (βλ. Intel, AMD) για να εκμεταλλευτεί τις ξεχωριστές δυνατότητες των νέων μοντέλων επεξεργαστών σε αυτόν τον τομέα. Το πρώτο προϊόν που θα χρησιμοποιεί την νέα αυτή τεχνική θα είναι τα επερχόμενα Windows Server 2008.
Windows 7 ..υπό κατασκευή W7d
Οι εικόνες που συνοδεύουν αυτό το post είναι δημιουργημένες από ανεξάρτητους χρήστες και δεν προέρχονται από την Microsoft. Εξαίρεση αποτελεί η παραπάνω φωτογραφία που προέρχεται από την παρουσίαση του Eric Traut και δείχνει τον πυρήνα των νέων Windows σε δράση. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ενδιαφέρουσα αυτή παρουσίαση κατεβάζοντας αυτό το αρχείο. (143 mb)

Τα Windows 7 είναι η έβδομη ουσιαστική έκδοση των Windows (Μετά τα NT 4.0, τα Windows XP και τα Vista). Στόχος της εταιρίας είναι να διορθώσει όλα τα λάθη των προηγούμενων εκδόσεων και να παράγει ένα λειτουργικό που είναι μικρό και γρήγορο. Τώρα αν θα το καταφέρει; Ο χρόνος θα δείξει…
Κώδικας:
Πηγή :http://somethingdigital.blogspot.com


Registration date : 01/01/1970

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης