Nέα μηχανή D90 της Nikon

Πήγαινε κάτω

Nέα μηχανή D90 της Nikon Empty Nέα μηχανή D90 της Nikon

Δημοσίευση από  Την / Το Πεμ Νοε 27, 2008 7:29 pm

Nέα μηχανή D90 της Nikon Nikon_D90

Η Nikon Europe ανακοίνωσε ένα ακόμη μεγάλο βήμα μπροστά στη σειρά μηχανών D-SLR με φορμά DX μέσης κατηγορίας: την D90. Η D90, η πρώτη μηχανή D-SLR μέσης κατηγορίας στον κόσμο με λειτουργία video που παρέχει πραγματικά κινηματογραφικά αποτελέσματα, εκπληκτική ποιότητα εικόνας και πρωτοποριακά χαρακτηριστικά υψηλής απόδοσης που αναπτύχθηκαν για τη νέας γενιάς κορυφαία μηχανή D300 με φορμά DX της Nikon, ανοίγει νέους ορίζοντες για λάτρεις της φωτογραφίας κάθε επιπέδου. Με 12,3 megapixel, το νέο αισθητήρα εικόνας CMOS με φορμά DX και το κατοχυρωμένο σύστημα επεξεργασίας εικόνας EXPEED της Nikon, η D90 παρέχει εγγυημένη ποιότητα. Οι προηγμένες λειτουργίες, όπως η ζωντανή προβολή (live view), το σύστημα αναγνώριση σκηνής, το ενεργό D-Lighting, το σύστημα στοιχείων ελέγχου φωτογραφιών και το εύρος ευαισθησίας ISO 200-3200 (ισοδύναμο ISO 6400 στη ρύθμιση Hi1 και ισοδύναμο ISO 100 στη ρύθμιση Lo1), παρέχουν δημιουργικά αποτελέσματα σε όλες σχεδόν τις ρυθμίσεις. Για να διασφαλιστεί η εύκολη χρήση όλων αυτών των λειτουργιών, η μηχανή διαθέτει εργονομικό σχεδιασμό και διαισθητικό χειρισμό.

Ο Jordi Brinkman, Διευθυντής Προϊόντων στην Nikon Europe B.V., δήλωσε: «Ο συνδυασμός της τεχνολογίας απεικόνισης της D90 που προέρχεται απευθείας από τη μηχανή D300 και οι πρωτοποριακές λειτουργίες, όπως η ζωντανή προβολή, η λειτουργία D-Movie, το σύστημα αναγνώρισης σκηνής και το σύστημα στοιχείων ελέγχου φωτογραφιών, επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά την ηγετική θέση της Nikon στον τομέα της τεχνολογίας απεικόνισης. Επίσης, χάρη στα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά υψηλής απόδοσης της μηχανής, όπως είναι ο αισθητήρας εικόνας CMOS, και στο εξαιρετικά μεγάλο εύρος ευαισθησίας ISO, είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η νέα μηχανή θα προσελκύσει όλους τους γεμάτους πάθος φωτογράφους που αναζητούν το επόμενο βήμα στη φωτογραφία».


Εκπληκτική ποιότητα εικόνας

Η D90 παρέχει εικόνες με εξαιρετική λεπτομέρεια και εκτεταμένες δυνατότητες μεγέθυνσης χάρη στο βελτιωμένο αισθητήρα εικόνας CMOS με φορμά DX στα 12,3 ενεργά megapixel. Το εύρος ευαισθησίας ISO 200-3200 (ισοδύναμο ISO 6400 στη ρύθμιση Hi1 και ισοδύναμο ISO 100 στη ρύθμιση Lo1) παρέχει φωτογραφίες με χαμηλό θόρυβο, πλούσιες λεπτομέρειες και διαβάθμιση τόνων που υπερβαίνει κάθε προσδοκία. Η τεχνολογία EXPEED της D90 έχει βελτιστοποιηθεί, ώστε να παρέχει την υψηλής ποιότητας και ταχύτητας επεξεργασία εικόνας για την οποία φημίζονται οι επαγγελματικές μηχανές D-SLR της Nikon. Επίσης, ενισχύει την απόδοση άλλων ισχυρών λειτουργιών, όπως είναι το live view και το νέο σύστημα ανίχνευσης προσώπου. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της απώλειας λεπτομερειών σε συνθήκες φωτισμού υψηλής αντίθεσης, το ενεργό D-Lighting προσαρμόζει την αντίθεση στις φωτεινές και σκοτεινές περιοχές των φωτογραφιών με τοπικό έλεγχο των τόνων κατά τη λήψη μιας φωτογραφίας. Για ακόμη μεγαλύτερη δημιουργικότητα, το σύστημα στοιχείων ελέγχου φωτογραφιών παρέχει τη δυνατότητα προσαρμογής της εμφάνισης και του στυλ των φωτογραφιών σας, χρησιμοποιώντας μία από τις έξι διαθέσιμες ρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων των νέων λειτουργιών «πορτραίτο» και «τοπίο».


Ένα χέρι βοηθείας


Το σύστημα αναγνώρισης σκηνής της D90, το οποίο αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στις κορυφαίες μηχανές D3 και D300 της Nikon, χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα RGB 420 pixel που αναλύει τις πληροφορίες σκηνής και χρώματος για το θέμα που πρόκειται να φωτογραφίσετε. Με βάση αυτές τις μετρήσεις, η μηχανή βελτιστοποιεί την εστίαση, την έκθεση και την ισορροπία λευκού λίγο πριν από την απελευθέρωση του κλείστρου. Επίσης, η D90 μπορεί να αναγνωρίσει τα πρόσωπα των ατόμων στο κάδρο και αποτυπώνει έως πέντε πρόσωπα με ασυναγώνιστη ευκρίνεια, ακρίβεια και πιο φυσικούς τόνους δέρματος στις φωτογραφίες σας από ποτέ. Για τη λειτουργία αυτόματης εστίασης 11 σημείων, η μηχανή χρησιμοποιεί τις πληροφορίες χρώματος του θέματος, ώστε να διατηρηθεί η ευκρινής εστίαση κατά τη μετακίνηση του θέματος στο κάδρο.

Όταν επιτευχθεί η επιθυμητή σύνθεση, η μηχανή D90 διαθέτει λειτουργίες επεξεργασίας εικόνας που διευκολύνουν τη βελτίωση των φωτογραφιών μέσα στη μηχανή. Παρέχονται πολλές νέες επιλογές επεξεργασίας: ο «έλεγχος παραμόρφωσης» προσαρμόζει τις παραμορφώσεις που προκαλούνται από το φακό, η λειτουργία «ευθυγράμμισης» διορθώνει την κλίση της φωτογραφίας, ενώ η λειτουργία «fisheye» παρέχει οπτικά εφέ παρόμοια με εκείνα ενός φακού fisheye. Επίσης, διατίθεται πληθώρα επιλογών για προβολή και επιλογή της σωστής λήψης, συμπεριλαμβανομένης της απεικόνισης 72 καρέ, της απεικόνισης ημερολογίου και της εμφάνισης ιστογράμματος για ένα τμήμα της φωτογραφίας που έχει μεγεθυνθεί.
Nέα μηχανή D90 της Nikon RIx3nqe09


Ζωντάνια


Η μηχανή D90 είναι η πρώτη μηχανή D-SLR μέσης κατηγορίας στον κόσμο με λειτουργία video που παρέχει τη δυνατότητα λήψης δημιουργικών video σε φορμά JPEG με εκπληκτικά επίπεδα ποιότητας. Σε σύγκριση με μια κοινή συσκευή camcorder, ο πολύ μεγαλύτερος αισθητήρας εικόνας της D90 παρέχει υψηλότερη ποιότητα εικόνας, μικρό βάθος πεδίου και εξαιρετική απόδοση ISO κατά την εγγραφή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το ευρύ φάσμα φακών NIKKOR προσφέρει μεγάλη ποικιλία, από φακούς fisheye έως ευρυγώνιους και υπερ-τηλεφακούς, για πιο δημιουργικά video με μεγαλύτερο συναισθηματικό αντίκτυπο. Επίσης, είναι δυνατή η αναπαραγωγή των video στη μηχανή με ήχο, χάρη στο μοναδικό και πανίσχυρο σύστημα ηχείου/μικροφώνου της μηχανής.

Βάσει σχεδιασμού, η D90 διαθέτει σκόπευτρο με πεντάπρισμα στο επίπεδο του ματιού που παρέχει κάλυψη κάδρου περίπου 96%. Παρόλ’ αυτά, όταν η χρήση του σκοπεύτρου δεν είναι ιδιαίτερα πρακτική, πατήστε απλά το κουμπί του live view. Η οθόνη LCD 3 ιντσών, με γωνία προβολής 170˚ και 920.000 κουκκίδες περίπου, υποστηρίζει τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών με ζωντανή προβολή σε τρεις λειτουργίες AF ανίχνευσης αντίθεσης: με προτεραιότητα στο πρόσωπο, ευρείας περιοχής και κανονικής περιοχής. Εάν δεν είστε βέβαιοι για την καταλληλότητα των ρυθμίσεων της μηχανής, δοκιμάστε τα προηγμένα προγράμματα σκηνών, όπως το ενεργό D-Lighting και το σύστημα στοιχείων ελέγχου φωτογραφιών, για ευκρινείς φωτογραφίες σε όλες τις συνθήκες.

Nέα μηχανή D90 της Nikon Nikon-d90

Εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία φωτογράφησης

Δεν υπάρχει πιο ενοχλητικό πράγμα από μια εξαντλημένη μπαταρία τη στιγμή που είστε έτοιμοι να τραβήξετε εντυπωσιακές φωτογραφίες. Για το λόγο αυτό, η Nikon βελτίωσε την απόδοση της μηχανής, ώστε να είναι δυνατή η λήψη περίπου 850 φωτογραφιών με μία μόνο φόρτιση της μπαταρίας της. Οι εκθέσεις ακριβείας επιτυγχάνονται με κλείστρα ακριβείας και ο μηχανισμός κλείστρου με ηλεκτρονική χρονική ρύθμιση της D90 έχει σχεδιαστεί ειδικά για μεγάλης διάρκειας λειτουργία με υψηλή ακρίβεια και έχει υποβληθεί σε λεπτομερείς δοκιμές 100.000 κύκλων απελευθέρωσης κλείστρου. Για συνεχή ετοιμότητα φωτογράφησης, η μηχανή διαθέτει χρόνο ενεργοποίησης 0,15 δευτερολέπτων, υστέρηση στην απελευθέρωση του κλείστρου 65 millisecond και ταχύτητα λήψης 4,5 καρέ ανά δευτερόλεπτο.... για να μη χάσετε ποτέ καμία ευκαιρία φωτογράφησης. Τέλος, χάρη στη δυνατότητα εμφάνισης έως και 72 εικονιδίων φωτογραφιών, η δημιουργία Pictmotion slideshow με μουσική υπόκρουση, η επισήμανση των φωτογραφιών με geotag χρησιμοποιώντας μια μονάδα GPS (προαιρετικό), η άμεση ηλεκτρονική μεταφορά φωτογραφιών στο ‘my Picturetown’, η συμβατότητα HDMI, η κοινή χρήση και η οργάνωση των φωτογραφιών σας πραγματοποιούνται πιο εύκολα από ποτέ.

Περισσότερα και δείγματα από φωτογραφίες, εδώ...

Πηγή :
Κώδικας:
Νικon Europe.com


Registration date : 01/01/1970

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης